Kérik betartani

2020.03.28. 07:00

Megszervezik Nagykapornakon a kijárási korlátozás alatti ellátást

Sifter Péter, a falu polgármestere pénteken az elsők között reagált a járvány miatt szombaton életbe lépő kijárási korlátozásra: az önkormányzat ez időre megszervezi az idősebb kapornakiak élelmiszerrel való ellátását.

Arany Horváth Zsuzsa

Kérik a nyugdíjasoktól: minden este 7 óráig jelezzék telefonon, mit szeretnének a boltból. (A községben 906 lakosból 231 tartozik az érintett korosztályba.) Reggel a falugondnok leadja a község üzleteiben a rendelést, majd összeállítják és eljuttatják az élelmiszert az érintetteknek. Sifter Péter kéri: a korábban kiadott szórólapokon lévő telefonszámokon kérjenek segítséget az arra rászorulók.

Az önkormányzat utcánként felelősök hálózatát alakította ki, hogy az ellátás működhessen. Ahol ezt nem tudták megtenni, ott a falugondnok, Süle Zsolt segítségét kérhetik a lakók. Kérik: az igények telefonos bejelentése után az érintettek tegyenek ki bevásárlótáskát a kapura, benne a listával, pénz nélkül. A polgármester arra int: ha nem életbevágó, idős ember ne mozduljon ki otthonról.

Pénteken a községben önkéntesek varrtak mosható maszkokat, ezeket már továbbították a lakóknak. Sifter Péter a fiatalokat is segítségnyújtásra kérte, illetve hogy telefonon hívják minél gyakrabban hozzátartozóikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában