születésének 110. évfordulója alkalmából

2020.03.12. 16:00

Emlékkoncertet tartanak Lékai László tiszteletére Zalalövőn

Lékai László néhai bíboros, volt esztergomi érsek születésének 110. évfordulója kapcsán tartanak emlékműsort szülőhelyén szombaton 15 órakor.

Gyuricza Ferenc

A program keretében a Szironta harangegyüttes ad koncertet. Erről Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója tartott tegnap tájékoztatót. Elmondta: a Zalalövőn született Lékai Lászlót az emigrációban lévő, ezért hercegprímási küldetését betölteni nem képes, majd az esztergomi érseki székéről lemondott Mindszenty József mintegy utódjául, 1976-ban nevezte ki VI. Pál pápa a legmagasabb magyarországi egyházi méltóságnak. Lékai – akinek emlékét a mai napig nagy tiszteletben tartják a városban – haláláig, azaz több mint tíz éven át látta el bíborosi feladatait. Születésének 110. évfordulójáról különleges eseménnyel emlékeznek meg, a városközponti parkban található mellszobránál az ország első számú harangegyüttese, a 2004-ben alakult Szironta ad koncertet.

Lukács Andrea kérdésünkre azt is elmondta, miután a rendezvény szabadtéri lesz, s látogatottsága szinte biztosan nem haladja meg az ötszáz főt, a szerdán kihirdetett kormányhatározat annak megtartását nem akadályozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában