Elektronikus csatorákon

2020.03.24. 10:00

A rendkívüli ítélkezési szünetetben is nyitva az ügyfélkapu

A koronavírus miatti vészhelyzetben a bíróságokhoz elektronikus úton továbbra is lehet fordulni – hívja fel a figyelmet az egerszegi törvényszék közleménye.

ZH

Fotó: Shutterstock

Mint arról beszámoltunk, március 16. óta a bíróságok rendkívüli ítélkezési szünetet tartanak, de ez idő alatt a bíróság elérése az elektronikus csatornákon továbbra is biztosított. Az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek, illetve a cégkapuval rendelkező szervezetek ügyintézése elektronikus úton továbbra is zavartalan.

A 2020. január elsejét követően kezdődött peres ügyekben keletkezett bírósági iratanyagok elektronikus úton megtekinthetők. Az E-akta szolgáltatás igénybevétele a eakta.birosag.hu oldalon ügyfélkapu/cégkapu/hivatali kapu rendelkezésre állása esetén, bírósági regisztrációt követően lehetséges.

A papíralapon intézendő bírósági ügyek nyomtatványai a birosag.hu/eljarasok-nyomtatvanyai oldalon elérhetők és postai úton benyújthatók a bíróságokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában