Hét éve megcsinálták a tömeges fánkkóstolás Guinness-rekordját

2020.02.05. 14:00

Országos fánkfesztivál lesz Nagykanizsán, rekordkísérlettel

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház február 20. és 22. között rendezi meg a 12. Országos Farsangi Fánkfesztivált, melyre még február 12-ig várják a csapatok jelentkezését.

Benedek Bálint

Fánkok egy régebbi fesztiválról Fotó: Szakony Attila

Az eseményről tegnap a kulturális intézményben tartottak sajtótájékoztatót. Kámánné Szép Terézia, a művelődési ház igazgatója, az esemény ötletgazdája elmondta: az idén több helyszínen várják a fánkokért rajongó közönséget. A rendezvényt február 20-án a Thúry György Múzeumban az „Ördög ünnepe” című tudományos konferencia nyitja, melyen néprajzkutatók beszélnek a farsang jelentőségéről, ezt pedig egy országos fotókiállítás követi. Az idén először, február 21-én a Zalakarosi Fürdő is csatlakozik a fesztiválhoz vizes farsangi élményekkel.

Fánkok egy régebbi fesztiválról Fotó: Szakony Attila

A fő program a Kanizsa Plazában lesz február 22-én, szombaton 10.30-tól. Eddig közel 20 gárda nevezett, de február 12-ig még elfogadnak jelentkezéseket a versenyre. Hagyományos, különleges és alternatív táplálkozási igényű kategóriákban lehet indulni, de különbséget tesznek a helyben sütött és hozott fánkok között is.

– Hét éve 988 darab fánkkal létrehoztuk a tömeges fánkkóstolás Guinness-rekordját, amit most szeretnénk felülmúlni – mondta az igazgató. – Egy időben, egy helyen legalább öt perc alatt a legtöbb fánkot kell elfogyasztani. Szeretnénk, ha ennél jóval többen harapnának bele a farsangi finomságba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában