mesefelismerő versennyel

2020.02.15. 10:00

Népmesék kerámiákon – Megnyílt Gaál Annamária kiállítása Alsónemesapátiban

„Az élet vizében szeretet van, azzal gyógyít” – mondta Gaál Annamária keramikus a legendát ábrázoló korsóval a kezében a mesekerámiáiból rendezett kiállítása pénteki megnyitóján.

Fincza Zsuzsa

Gaál Annamária keramikus kisfiával, Mihállyal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: a szerző

A magyar népmeséket megjelenítő tányérok, kancsók, bögrék, tálak, vázák színes tárlatát elsőként Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója ajánlotta a szép számú érdeklődő figyelmébe.

Gaál Annamária keramikus kisfiával, Mihállyal
Fotó: a szerző / Zalai Hírlap

Kissné Gaál Zsuzsanna meseterapeuta a népmesék kerámiákon is ható gyógyító, egyensúlyt teremtő, rendező erejét hangsúlyozta, Pereszteginé Cziráki Katalin polgármester pedig a számos közös programról, zenés-énekes produkcióról szólt, amelyet a Pethőhenyén alkotó Gaál családnak köszönhet a falu. A zenés-énekes műsor ezúttal sem maradt el, a kiállítást rendező könyvtár bábelőadással rukkolt ki, a gyerekek pedig mesefelismerő verseny keretében nézték végig a kerámiákat. A tárlat a kultúrházban a hónap végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában