koncert

2020.02.05. 16:00

Márciusban hazajön Ferenc Nemeth, jazzdobos

Az amerikai-magyar Ferenc Nemeth Jazz Trio ad koncertet március 14-én, szombaton 19 órától a Keresztury VMK-ban.

MH

Ferenc Nemeth Fotó: ZH-archívum

A világszerte sikereket arató formáció Németh Ferenc (dob), Pietro Tonolo (szaxofon), Tzumo Árpád (zongora) felállásban lép a zalai közönség elé.

Németh Ferenc Zalacsányban nevelkedett, dobos tanulmányait a zalaegerszegi zeneiskolában kezdte Farsang László növendékeként. A húsz éve New Yorkban élő, elismert és sokoldalú zenész folyamatosan feszegeti a jazzdobolás és -komponálás határait. Olyan zenekarokkal működött együtt, mint a Lionel Loueke Trio, Kenny Werner Coalition, Billy Childs Trio, emellett a jazz-világ legjobbjaival lép fel.

Ferenc Nemeth
Fotó: ZH-archívum

Klasszikus jazz standardeket és régi magyar dallamokat szólaltat meg új köntösben, a jazz, az RnB és a hiphop elemeivel gazdagítva az eredeti hangzást. A magyar népdalok által inspirált szerzeményeit nagy büszkeséggel játssza a világ minden táján. További védjegye a rendkívül változatos ritmika. Több mint 50 országot bejárt, nem véletlen tehát, hogy szerzeményeiben a brazil szambától kezdve az afrikai 6/8-os lüktetésen át az indiai ritmusokig sok minden fellelhető. Különösen jó érzékét az afrikai ritmusokhoz a New York Times is méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában