Fák dőltek ki, tetőszerkezeteket rongált

2020.02.11. 11:33

Jött, látott és pusztított a Ciara Zala megyében

Nagy pusztítást okozott Zala megyében a Ciara: Reggeltől délig nagyjából 60-70 km/órás sebességgel fújt a szél, a zalaegerszegi repülőtéren pedig 102 km/órás széllökést is mértek.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ha a hőmérsékletet nézzük, a hétfő lehetett volna egy kellemes, tavaszias nap is, de a szél közbeszólt. Zala megye több pontján, például Hévízen és Keszthelyen is ki-ki maradt, Zalaegerszeg egyes részein, többek között Bazitán, Kökényesmindszenten és Lukahegyen egészen korán reggel teljesen elment az áram.

A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a károk elhárításán, elsősorban fákat döntött ki a szél. A hírek szerint személyi sérülést szerencsére sehol nem történt. Csak néhány fontosabb beavatkozás: reggel nyolc órakor az Alsóerdei útra kellett a tűzoltóknak kivonulni, mert egy fa veszélyesen megdőlt, nem sokkal később a Köztársaság útján egy épület lemezborítású tetőszerkezete meglazult, és a gyalogosokat veszélyeztette. Szilvágyban fa dőlt légvezetékre, ami miatt szünetelt egy ideig a községben az internet- és az áramszolgáltatás.

 

Zalaegerszegen a Balatoni út és a Stadion út kereszteződésében a balra kanyarodó sáv lámpáját elfordította a szél, de oszlopokat is megrongált. Egy olvasónk pedig arról számolt be, hogy Milejszegen sírok is megsérültek a viharban. A leglátványosabb azonban kétségtelenül a Balaton volt, melynek vízét a keleti medencébe tolta a Ciara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában