25 éves elképzelés vált valóra

2020.02.11. 17:20

Hagyárosbőrönd fejlődéséért új egyesület alakult

Több mint 25 éves elképzelés vált valóra a településen azzal, hogy az önkormányzat kezdeményezésére február 7-én megalakult a település első olyan civil szervezete, melynek célja a falu fejlődésének elősegítése a község életének, működésének valamennyi területén.

ZH

Az új egyesület tagjai közül néhányan az alakuló ülés után

Fotó: ZH

A Hagyárösböröndért Egyesület elnöki tisztségét – a rendszerváltás idején polgármesteri tisztséget betöltő – Molnár Imre vállalta el. Akkoriban alapítvány létrehozásában gon­dolkodtak, most azonban sok­kal inkább a közösségi erőre alapoz a tagság.

Az új egyesület tagjai közül néhányan az alakuló ülés után
Fotó: ZH

Varga Katalin polgármester tájékoztatása szerint az egyesület és az önkormányzat egy­mással szorosan együttműködve kíván dolgozni: a közösségi rendezvények, a hagyományápolás terén, a településkép javításáért, a település vonzerejének növelése érdekében.

Közös célként fogalmazták meg a település értékeit feltáró, megőrző és értékteremtő munkát, valamint a természetvédelmi és környezetvédelmi feladatok ellátását. Az egyesület és az önkormányzat közösen kíván dolgozni a közösségi színterek létrehozásában, működtetésében, fejlesztésében, valamint a sport- és a szabadidős tevékenységek során is.

Az alakuló ülésen már a feladat, illetve témakörök szerinti felelősök és segítők rendszere is kialakult. Ugyan a bejegyzés még nem történt meg, de a munka már elkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában