Mások, de igazán mégsem

2020.02.22. 07:00

Érzékenyítő foglalkozást tartott a lenti Móricz gyógypedagógiai intézmény

A farsang jegyében telt el tegnap a helyi ­Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett érzékenyítő program a városi művelődési központban.

Korosa Titanilla

A Móricz-iskola fejlesztőcsoportosai vadnyugati cowboynak öltöztek a farsangi programra, segítőikkel közösen léptek színpadra

Fotó: Korosa Titanilla

Egészséges és fogyatékkal élő óvodások, iskolások, valamint a helyi támogató és foglalkoztató intézmény felnőtt gondozottjai is felléptek tegnap az Együtt, egymásért elnevezésű program rendezvényén, a legtöbben jelmezbe öltözötten. Az egybegyűlteket Horváth László, Lenti polgármestere is köszöntötte.

A rendezvény részleteiről a szervező speciális iskola vezetője, Szabóné Zakó Krisztina számolt be, aki egyben a porondmester szerepét is betöltötte a vidám találkozón.

A Móricz-iskola fejlesztőcsoportosai vadnyugati cowboynak öltöztek a farsangi programra, segítőikkel közösen léptek színpadra
Fotó: Korosa Titanilla

 

– A mai az érzékenyítő programsorozatunk egyik állomása – mondta Szabóné Zakó Krisztina. – Célunk, hogy a többségi gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket közelebb hozzuk a fogyatékkal élőkhöz. Olyan programelemeket igyekeztünk beépíteni az együtt eltöltött időbe, melyek által a résztvevők azt érzik és látják, hogy miközben mindannyian mások vagyunk, nincs különbözőség és akadály, együtt tudunk örülni, játszani, táncolni.

 

Az egész napos programon körülbelül 130-an vettek részt. A délelőtti kulturális bemutató után a Brumi Bandi Band gyermekzenekar hangulatos előadással szórakoztatta a közönséget, délután a farsang jegyében kézműves-foglalkozásokon próbálhatták ki magukat a gyerekek, majd állófogadáson látták őket vendégül.

Szabóné Zakó Krisztina igazgató, itt porondmesterként
Fotó: Korosa Titanilla

A programba összesen hat intézmény kapcsolódott be résztvevőként, fellépőként, illetve segítőként, köztük a határon túlról is érkeztek vendégek.

A lenti Kolping Támogató és Foglalkoztató gondozottjai is felléptek
Fotó: Korosa Titanilla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában