A főösszeg több mint 2 milliárd

2020.02.15. 07:00

Elfogadta a költségvetést a zalaszentgróti önkormányzat

Elfogadta az önkormányzat az idei költségvetését csütörtökön. A bevételi és a kiadási főösszeg több mint 2 milliárd forint.

Szabó Judit

A költségvetés bevételi oldalának fontos elemét képezik a helyi adók, amelyek közül a vállalkozók iparűzési adója esetében számítanak nagyobb bevételre, de meglehetősen nagy a bizonytalanság néhány gazdasági társaság esetében. Összesen 328 millió forintra számítanak a helyi adókból. Felhasználják a tervek szerint az előző évről származó, közel 520 milliós költségvetési maradványt is, ebben az uniós pályázatokhoz kiutalt előlegek is szerepelnek. A kiadások finanszírozásához egyebek mellett közel 40 millió forint értékpapírból származó bevétellel számolnak még.

Beruházásokra várhatóan több mint 520 millió forintot, felújításokra több mint 137 milliót költ az önkormányzat 2020-ban. A legjelentősebb, európai uniós támogatással zajló beruházások között nevesítették a hűtőház megépítését, az önkormányzati épület energetikai korszerűsítését, a zöldváros programot, a kerékpárút-fejlesztést, a város fenntartható közlekedésfejlesztését, valamint a Gyár utcai szegregátumban élők helyzetének javítását. A városrészek finanszírozása a tavalyihoz hasonlóan történik, a civil szervezetek támogatását a beadott beszámolók és kérelmek alapján állították össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában