Egy cuvée volt a legjobb

2020.02.28. 17:30

A Da Bibere Zalai Borlovagrend három tagja zsűrizett Nagyradán

A falu önkormányzata a közelmúltban szervezte meg borversenyét, melyen a Szelemen-hegyen termelt borok, illetve a nagyradai lakosok által készített borok vehettek részt.

Benedek Bálint

A zsűri három tagja, Vaszily Zsolt, Páli Lajos és Szládovics László munka közben – 54 bormintát bíráltak Fotó: Benedek Bálint

Fotó: Picasa

A felhívásra beérkezett 54 nedűt a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai bírálták: Páli Lajos nyugalmazott megyei főkertész vezetésével Szládovics László borász, a borlovagrend pohárnoka és Vaszily Zsolt kancellár. Amíg a szakemberek a borokat mustrálták, addig az érdeklődők aktuális növényvédelmi problémákról és azok megoldásáról hallhattak érdekes előadást.

A zsűri három tagja, Vaszily Zsolt, Páli Lajos és Szládovics László
munka közben – 54 bormintát bíráltak Fotó: Benedek Bálint

Az eredményhirdetésen kiderült: a helyi gazda, Kovács Ottó zöld veltelini és olaszrizling cuvée bora lett a legjobb. Ezenkívül még 16 arany és 17-17 ezüst, illetve bronz minősítést osztottak ki. A vacsorára szánt velős marhalábszár-pörkölt készítői is kitűnő oklevelet vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában