Általános iskolásoknak

2020.01.28. 09:00

Verseltek és rajzoltak a fagyról a zalaegerszegi iskolások

Télről, fagyról, no meg a vidámságot hozó farsangról verseltek a gyerekek szombaton délelőtt a József Attila Városi Tagkönyvtárban.

Arany Gábor

A tematikus napon játszóház is várta a gyerekeket

Fotó: JAVT

Az intézmény az alsó tagozatos általános iskolásoknak hirdette meg Fagykirály címmel a mesemondó versenyt, amelyre 83 diák jelentkezett a városból és a környező településekről. A versenyre 100 költeményből választhattak a gyerekek.

A tematikus napon játszóház is várta a gyerekeket
Fotó: JAVT

A versek szeretete mellett a gyermekek rajzolási kedvét is megmérette a könyvtár; a Fagykirály a barátom elnevezéssel meghirdetett rajzpályázatukra az ország túlsó feléről, például Berettyóújfaluból is érkeztek pályaművek.

A 281 alkotást a Németh Miklós zalaegerszegi grafikusművész vezette zsűri értékelte, és a korcsoportonként kiosztott dobogós helyezések mellett további 12 különdíjjal ismerték el a gyerekek munkáját. A díjak átadásakor Németh Miklós minden műről rövid méltatást is mondott. Az alkotások február végéig megtekinthetők lesznek a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában