Parti az utcán és a tereken

2020.01.02. 07:00

Sokan búcsúztatták az óévet és köszöntötték az újat szabadtéren Zalában

Szilveszter éjjelén Zalaegerszeg és Nagykanizsa központjában szabadtéri buliba várták az érdeklődőket.

Hajdu Péter, Szabó Zsófia

Képünkön (hátul) Tánczos József, Pass Mária és Pass Zsuzsanna, elöl Viktória és Bence fújja a trombitát.

Fotó: © Katona Tibor

Zalaegerszeg

Zalaegerszegen már délutántól forgalmas volt a szilveszteri utcabál helyszíne. A Dísz téren a napsütésben telt házzal működött a korcsolyapálya, s egy idő után beindult a zene is. Sokan sétáltak, élvezték az enyhe, napsütéses délutánt. A téren és a Kossuth utcán egy-egy szilveszteri konfettis, papírtrombitás sátor volt nyitva, s fogyott is a színes papír és a hangkeltő, ahogy a szilveszteri készülődéskor szokás. Sokan már házibuliba igyekeztek, és miután beesteledett, kisebb csoportok gyülekeztek. Az esti műsort a Flight Mode zenekar indította, s megtelt a tér, sokan vidám, színes kellékekkel jelentek meg, a villogó ördögszarvakból volt a legtöbb.

– Csak nézelődni jöttünk, addig maradunk, amíg a gyerekek bírják, ez a hideg függvénye. Tavaly is kijöttünk a térre – így Pass Zsuzsanna, aki testvérével, Pass Máriával, Tánczos Józseffel és a gyerekekkel, Viktóriával és Bencével töltötte az estét a városi bulin, de mint mondták, az éjféli pezsgőbontásra hazatérnek.

Képünkön (hátul) Tánczos József, Pass Mária és Pass Zsuzsanna, elöl Viktória és Bence fújja a trombitát.

– Mi úgy terveztük, megvárjuk az éjfélt a téren, zene van, jó a hangulat. Szarvasról érkeztem a páromhoz, aki Zalaegerszegen lakik, itt bulizunk egy jót a gyerekeinkkel – közölte Simkovicz Zsolt.

Éjjel Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila szórakoztatta szilveszteri összeállításával a közönséget.

Nagykanizsa

Nagykanizsán idén is az Erzsébet tér adott otthont a városi szilveszternek. A rendezvény ezúttal is kétnaposra nyúlt. December 30-án szabadtéri élő zenés bulit tartottak, melynek keretében a Zero zenekar húzta a talpalávalót. Ám a mulatozás végére nem került pont az előszilveszterrel. Az év utolsó napján közös évbúcsúztatóra várták a kanizsaiakat. A hideg és a szél ugyan nem volt csábító, ám éjfél közeledtével egyre többen látogattak a térre. A rendezvényen DJ Lada örökzöld partidalokkal, retró muzsikákkal hangolta a közönséget. Sokan azonban otthonról vagy különféle házibulikból hozták magukkal a jókedvet. Több generáció bulizott együtt a téren. Egy nagy, kanizsai baráti társaság derűért és huncutságért nem ment a szomszédba. A népes hölgykoszorú tagjai – férjükkel, párjukkal, s ahogy ők fogalmaztak, rajongóikkal egyetemben – olyan jó hangulatban voltak, hogy meg sem kottyant nekik a hideg idő.

A jókedvű kanizsai hölgyek, köztük Vukics Vera (jobbra), kivették részüket a szabadtéri szilveszteri buliból Fotók: Gergely Szilárd
DJ Lada gondoskodott a jó zenékről a nagykanizsai rendezvényen

– Nem bántuk meg, hogy az otthon melege helyett az Erzsébet teret választottuk – árulta el a csapat szószólója, Vukics Vera. – Együtt köszöntjük 2020-at mindannyian, akik jóban vagyunk, szeretjük egymást, így akárhol is legyünk, mindenütt jól érezzük magunkat – fogalmazott a fiatal hölgy.

A kanizsai évbúcsúztatót éjfélkor tűzijáték koronázta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában