Tolvaj

2020.01.03. 08:37

Országszerte fosztogatott edzőtermeket egy férfi – Zala több pontján is megfordult

Edzőtermekben fosztogatott országszerte az a szlovák állampolgárságú férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség által kiadott tájékoztató szerint a 35 éves, jelenleg börtönben szabadságvesztését töltő férfi 2019. március 22-én reggel Budapesten egy edzőterem öltözőjében két szekrényt tört fel és pénzt, okmányokat vitt magával, okozva 150 ezer forintnál nagyobb kárt. Április 9-én délután Esztergomban bukkant fel, ahol az edzőtermi öltözőben szekrény felfeszítése után 140 ezer forintot lopott el. A következő hetekben bejárta az országot és mindenhol a sporttermeket tüntette ki figyelmével. Tatán április 11-én járt, 41 ezer forinthoz jutott, április 26-án délelőtt Komáromban egy fitnessteremben csavarhúzóval két szekrényt feszített fel, pénzt és ékszert, 110 ezer forintos zsákmányt vitt magával. Május 22-én Szombathelyen bukkant fel, kettő öltözőszekrényt feszített fel, itt 40 ezer forinthoz jutott.

Másnap reggel Zalaegerszegen egy fitnessközpontban kezdett, pénzt, telefont, bankkártyát, okmányokat vitt magával, délután pedig már Hévízen egy szállodai öltözőben nyitott fel szekrényt, ahonnan indítókulcsot vett magához. Azzal pedig a parkolóban álló Ford Focus személyautóból, pénzt és bankkártyát rejtő tárcát lopott el. A kártyával pedig rögvest 619 eurós internetes vásárlást kezdeményezett, de nem járt sikerrel. Ezek után visszazárta a gépkocsit és még az öltözői szekrényt is, majd távozott. Pár nappal később egy zalakarosi szálloda wellnessrészlegének öltözőjébe jutott be, ahol öt szekrényt feszített fel, és pár tízezer forinttal, személyes tárgyakkal távozott. Június 5-én délelőtt Miskolcon próbálkozott egy edzőteremben, ahol az öltözőszekrény felfeszítése után nadrágot lopott el, aminek zsebébe okmányok és bankkártya volt. Utóbbival 15 eurós internetes vásárlást kezdeményezett, de ez alkalommal sem járt sikerrel.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen 26 rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában