Új kihívások elé

2020.01.15. 07:00

Jöhet a lehetőségek és az összefogás éve Zalaszentgróton

Szombaton tartotta meg hagyományos új évi állófogadását a város önkormányzata a Fiáker vendéglőben.

Szalay Csaba

Baracskai József, Bali-Gangl Andrea és Ruzsics Ferenc a fogadáson Fotó: Szalay Csaba

Kezdésként a program háziasszonya, Bali-Gangl Andrea köszöntötte a helyi gazdasági élet fontosabb szereplőit, a szolgáltatók és szervezetek képviselőit, az intézmény- és hivatalvezetőket, képviselőket, illetve minden meghívottat. Zsohár Veronika Kányádi Sándor Tűnődés csillagok alatt című versét mondta el, majd Baracskai József polgármester következett.

Üdvözlőbeszédében először köszöntötte Ruzsics Ferencet, a megyei közgyűlés alelnökét, Rétvári Róbertet, a Zalaszentgróti Járási Hivatal vezetőjét, Császár József korábbi polgármestert, a város díszpolgárát és Bizderi János kanonokot, Zalaszentgrót díszpolgárát. Köszöntötte a meghívott polgármestereket, az ifjúsági önkormányzat tagjait és a meghívott vendégeket. Az elmúlt év eseményeiről szólva örömmel említette, hogy újraválasztották polgármesternek, illetve, hogy a kilenctagú képviselő-testületben három nő van, sőt, az alpolgármester is hölgy. Köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az elmúlt évi tervek megvalósításához. Javasolta, hogy a 2020. év legyen a lehetőségek és az összefogás éve Zalaszentgróton.

Baracskai József, Bali-Gangl Andrea és Ruzsics Ferenc a fogadáson Fotó: Szalay Csaba

A folytatásban Ruzsics Ferenc tolmácsolta dr. Pál Attila megyegyűlési elnök üdvözletét, majd az összefogás szükségességét hangsúlyozta, pártállástól függetlenül. Megemlítette az idén induló Magyar kisvárosok programot s az abban rejlő lehetőségeket.

– Egy célért kell dolgozni: Magyarország virágozzon, Zala megye még jobban tudjon teljesíteni, és ez a szép település, Zalaszentgrót is tovább tudjon fejlődni – ezekkel a gondolatokkal kívánt jó munkát a 2020-as évre a megyei közgyűlés alelnöke.

A beszédek után a jelenlévők pezsgős koccintás közben megnézték a Zalaszentgróton 2019-ben történteket felelevenítő képes összeállítást. Baracskai József a következő szavakkal foglalta össze a filmen látottakat:

– Jó Zalaszentgróton élni, jó ebben a városban polgármesternek lenni. Jó ebben a közösségben létezni és tevékenykedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában