A szeretetnek határtalannak kell lennie

2020.01.19. 16:00

Egy hétvége erejéig önkéntes településsé változott Alsópáhok

Önkéntes faluvá vált Alsópáhok a hétvégére. A Léleknektár Klub a Művelődési Házban rendezte meg az Önkéntes Gyógyító Napokat.

Keszey Ágnes

Balázsy Mária Éva a szeretetről is szólt előadásában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Az önkéntes mód arra utal, hogy az alternatív módszerekkel gyógyítók önzetlenül, ingyenesen segítettek a hozzájuk fordulókon a péntek este kezdődött és vasárnap estig tartó programon.

-Azzal a türelmes, megértő szeretettel, amely mindenkit meg tud igazítani és mindenkit be tud fogadni. Hogy az emberekben feléledjen újra a közösségi érzet, és az, hogy az összetartó erő egymásban található meg – emelte ki Plótár László, a Léleknektár Klub vezetője.

Balázsy Mária Éva a szeretetről is szólt előadásában
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Többek között kristálygyógyász, lélekgyógyász, masszőr, szellemi csontkovács, energetikai kezelések, dobszertartás, hangfürdő, művészeti bemutatók, kiállítás is várta az érdeklőket. Előadások is voltak, melyek témája – több más mellett – az emberi összetartozás, a közösség erősítése, a lét kérdései, az univerzum energiája, a test, mint a lélek tolmácsa volt. Ottjártunkkor, szombat délután Balázsy Mária Éva lélekkristály, szellemgyógyász tartott előadást Boldogabban boldogulni címmel. Test, lélek és szellem hármas egységéről szólt, s a megbocsátás és a szeretet fontosságát emelte ki. Erről azt vallja: határtalannak kell lennie.

Plótár László, és a dobszertartás vezető Tönköl Gábor Tűzmedve, aki a rendezvényre elvitte a sándorfalvai Szécsi István által készített Szent korona másolatot Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Könnyű szeretni azt, aki bennünk is szeret. De ne legyen személyválogató a szeretetünk. Azokat az embereket, akiknek vétkei, hibái vannak, is ugyanúgy kell szeretni. Nem a hibáit, a vétkeit – mert azt elítéljük, hanem a mögötte lévő embert. Ha megtapasztalja, hogy ő is kaphat szeretetet, akkor megindul benne a jó csírája, kikel és szárba szökken. Ő olyan emberré válhat, hogy a jót is megtapasztalva mások irányába ki tudja mutatni – vallja Balázsy Mária Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában