Társasági esemény

2020.01.13. 08:00

Bethlen-bált rendeztek Nagykanizsán

Az önkormányzat szombaton 9. alkalommal tartotta meg a Bethlen-bált a Medgyaszay Házban. A társasági esemény bevételét a ligetvárosi tagóvoda játékparkjának fejlesztésére fordítják.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter (jobbra) és Balogh László koccint. Remélik, folytatódhat a város felvirágoztatása Fotó: Szakony Attila

A bálon a város prominens személyiségei vettek részt. Az alapítók célja az volt, hogy felelevenítsék a Bethlen-korszak hangulatát, a régi városi bálok hagyományát. Feladatuknak tartották azt is, hogy a polgári tradícióknak megfelelően lehetőséget teremtsenek a segítségnyújtásra azoknak, akik e közösség erejében, támogatásában bíznak.

Ismét megemlékeztek a fővédnökről és társalapítóról, a másfél éve elhunyt dr. gróf Bethlen Istvánról, aki sokat tett azért, hogy ilyen elegáns bálon szórakozhasson a városi elit. Az eseményen Balogh László polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte: a város bálját minőségben és igényességben a magukénak vallják.

– Az előttünk álló új évben jó lenne, ha sok pozitív hírről számolhatnánk be szeretett városunkról – fogalmazott a városvezető. – Hiszek abban, hogy a Modern Városok Program látványosan folytatódik, a fiataljaink gyakran hazatérnek, itt maradnak. Ugyanakkor Kanizsa lehet majd a körkörös gazdaság mintavárosa, sőt remélhetőleg lesz velodrom. Ezenkívül sok hitem, álmom és vízióm van, a lényeg, hogy mindezeket közösen érjük el. Az összefogás egyik ékes példájaként együtt segítjük a ligetvárosi tagóvoda játszóterének fejlesztését, hiszen fontos nekünk a város azon része is.

 

Az összejövetelt Cseresnyés Péter államtitkár nyitotta meg, aki a városvezető szavaihoz csatlakozva szintén reméli, hogy a 2020-as év a fejlesztések folytatásának esztendeje lesz.

– A történelem során voltak országromboló és -építő korszakok – folytatta. – Az építések korát nézve megemlíthetjük Szent Istvánt, IV. Bélát, Mátyás királyt s a 19. század nagyjait: Kossuthot, Széchenyit és Deákot. S ebben a sorban mindenképp ott a helye gróf Bethlen István miniszterelnöknek, aki egy lerombolt, lepusztított országot lehelt életre sok munkával. Egy lélekszámában lecsökkent, területében korlátozott nemzetet Európa és a világ egyik fejlett országává emelt. Olyan újdonságokat vezetett be az első világháború után, amelyekre addig nem volt példa a kontinensen. Tehát kilenc éve jól döntöttünk, amikor a város bálját róla, Nagykanizsa korábbi képviselőjéről neveztük el – mondta Cseresnyés Péter.

Az est folytatásában bemutatták egy hévízi cukrászda által készített Segreto di Giro nevű édességet, amely a Giro d’Italia olasz kerékpáros-körverseny süteménye lesz. A kulturális műsorban fellépett az Eraklin Táncklub Egyesület, valamint Feke Pál színész és énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában