Hivatásukról őszintén

2020.01.24. 13:00

Az ápolói munkáról vár pályamunkákat a zalai egyesület

A Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete az ápolói hivatás népszerűsítésére pályázatot hirdetett. A szervezet kiírása az ápolóhallgatóktól és a szakma gyakorlóitól olyan történeteket vár február 29-ig, melyek a munkakörük szépségeiről és nehézségeiről szólnak.

Benedek Bálint

Ápolónő munka közben. Felelősségteljes és empátiát igénylő hivatás

Fotó: Shutterstock

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 2020-as évet Florence Nightingale ápolónő, a modern nővérképzés elindítója születésének 200. évfordulója tiszteletére az ápolók és a szülésznők évének nyilvánította. A jeles év adta az ötletet a Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezetének, hogy pályázati felhívással forduljon az ápolóhallgatók és az ápolói hivatást gyakorlók felé. Arra kérik a szakterületen tevékenykedőket, hogy írásos formában készítsenek olyan pályamunkát, melyben szívesen megosztják az ápolói munka során tapasztalt érzéseiket, gondolataikat, pozitív élményeiket és nehézségeiket.

Ápolónő munka közben. Felelősségteljes és empátiát igénylő hivatás
Fotó: Shutterstock

A szervezet megyei vezetője, Boros Károlyné reméli, hogy a leírásukból kiderülhet, miért választották az ápolói hivatást, mit jelent nekik ez az életpálya, milyen tapasztalataik vannak a jelenlegi helyzetben és miképp határozzák meg a jövőképüket.

Boros Károlyné: Szükség van fizikai, lelki megújulásra
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Fontosnak tartjuk, hogy a társadalom egésze valós képet kapjon e munka szépségeiről és nehézségeiről – fogalmazott lapunknak Boros Károlyné. – A beérkezett pályamunkákon keresztül mutatnánk be, hogy mit jelent a 21. században ápolónak lenni, milyen környezetben működünk, hogyan dolgozunk. Így felszínre kerülhetnének a napi küzdelmeink, az örömeink és a bánataink, valamint az is, hogy a fokozott munkaterhelés miatt szükségünk van fizikai és lelki megújulásra, mert enélkül nem lehetünk kellően hatékonyak. A kollégáktól a maximum 4 oldalas pályamunkákban kendőzetlen őszinteséget várunk, ugyanis csak így lehet valós képet adni a hivatásunkról. A legjobb pályázatokat értékes díjakkal honoráljuk, sőt publikálásukra is lehetőség nyílhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában