Játékokat, bútorokat vásároltak

2019.12.07. 07:00

Spartan Race: közel 2,5 milliós ajándék a zalai gyermekotthonnak

A Spartan Race szervezőinek felajánlása jóvoltából udvari játékokkal és bútorokkal gyarapodott a gyermekotthon.

Horváth-Balogh Attila

A két testvér, Majoros Raul és Dominik rögtön birtokba is vette tegnap a frissen átadott játékokat Fotó: Gergely Szilárd

Az eszközök ünnepélyes átadására tegnap délután került sor a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Területi Gyermekvédelmi Szolgálat által fenntartott intézményben.

Az ünnepségen elhangzott: a tavaly áprilisban a nagykanizsai Csónakázó-tónál első alkalommal megrendezett Spartan Race-verseny keretében jótékonysági futást is rendeztek. Az ennek résztvevői által befizetett nevezési díjakból befolyt összeget a szervezők a KonTuRplusz Egyesület közreműködésével a gyermek­otthon javára ajánlották fel. A több mint 2,4 millió forintból a baba-mama csoport előtti udvaron játszóteret alakítottak ki a 3 év alatti korosztályba tartozó gyerekek számára, továbbá vásároltak 19 szekrényt is a gyermekeknek.

A két testvér, Majoros Raul és Dominik rögtön birtokba is vette tegnap
a frissen átadott játékokat Fotó: Gergely Szilárd

Az avatáson elsőként ­Cseresnyés Péter ­államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet, méltatva a nemes kezdeményezést.

– Nagy öröm számunkra, hogy a Spartan Race Nagykanizsán is jelen van, hiszen egyegy verseny alkalmával körülbelül 10 ezer embert hoz ide, illetve messzire elviszi a város hírét, és ahogy a példa mutatja, még jótékony célokat támogat – hangsúlyozta Cseresnyés Péter.

– Köszönet illeti a Spartan szervezőit azért, mert gondolnak rá, hogy egy-egy településen kisebb-nagyobb közösségeket ajándékozzanak meg. De köszönet jár a Kon- TuRplusznak is azért, hogy idehozta a versenyt és rengeteg ember ismerhette meg az elmúlt években a megmérettetésen keresztül a város adottságait, valamint Nagykanizsa gyönyörű természeti környezetét. Balogh László polgármester az advent és a karitatív kezdeményezés között vont párhuzamot, arra biztatva mindenkit, hogy ebben az időszakban gondoljanak azokra, akiknek így vagy úgy, de segítségre, támogatásra van szükségük. – Bármelyikünk segítővé, mecénássá válhat, akár úgy is, hogy indul egy sportversenyen, adott esetben a kanizsai Spartan Race-en – jelezte a polgármester. – Úgy gondolom, jó típusú kezdeményezés ez, amit az ünnepélyes avatás koronáz meg. A Spartan Race Hungary képviseletében Sisak Zsófia azt mondta, úgy véli, a támogatás olyan helyre került, ahol igazán szükség van rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában