hogy lehet hatni a Z-generációra?

2019.12.14. 07:00

Fórumot tartottak az átalakuló szakképzésről Zalaegerszegen

Meg kell ismerni a tinédzserek világát, a Z-korosztályt, hogy tudjunk hatni rájuk, és fel kell készülni rá, hogy őket a modern kommunikációs csatornákon keresztül lehet elérni.

Arany Gábor

Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökhelyettese a változásokról beszélt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Erről is szó esett pénteken a Kamarák Házában, ahol pályaorientációs szakmai napot tartottak az általános iskolák igazgatói, a 7. és 8. évfolyamok osztályfőnökei és a pályaválasztással foglalkozó szakemberek számára. A bevezetőben említett gondolatokat Forró Tamás kommunikációs szakértő fogalmazta meg, miközben boncolgatta a generációk közötti megértés problematikáját, elemezve a korosztályok gondolkodásában mutatkozó alapvető különbségeket is.

Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökhelyettese a változásokról beszélt Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A kamara és a szakképzési centrum közös rendezvényén a megújult szakképzés rendszeréről dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökhelyettese szólt. Kiemelte, jövőre a diákok már az öt évfolyamos technikumokba és a három évfolyamos szakképző iskolákba iratkozhatnak be. Fontos, hogy mindkét iskolatípusban ágazati alapozással kezdődik az oktatás, ami vizsgával zárul a szakképző iskolában a 9., technikumban a 10. év végén. Így ideje van a diáknak eldönteni, hogy az ágazaton belül melyik szakmát tanulja a továbbiakban. Ha pedig később váltana, vagy másik szakmát is megtanulna, akkor már nem kell megismételnie az alapozást, amit követően gazdasági szervezetek bevonásával, duális képzésben sajátítják el a szakmát. A technikumban a szakma mellett a közismereti, érettségi tárgyakból a gimnáziumival azonos ismereteket kapnak a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában