Kétnapos viadal

2019.12.02. 07:00

Ezüstoklevéllel tért haza Horváth Bendegúz a Nemzeti VERSenyről

Budapesten, a Nemzeti Színházban rendezték meg a 4. Nemzeti VERSeny kétnapos szuperdöntőjét, melyen a Batthyány-gimnázium diákja, Horváth Bendegúz ezüst­oklevéllel gazdagodott.

Benedek Bálint

Horváth Bendegúz sok dicséretet kapott a zsűritől Fotó: Benedek B.

A zsűriben helyet foglalt Udvaros Dorottya, Söptei Andrea és Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész, producer, valamint Szabó László kommunikációs szakember. Az ítészek több mint 200, különböző korosztályú versenyző közül két elődöntőn választották ki a bemutatott versvideók és versfilmek alapján a legjobbnak ítélt huszonöt versmondót.

A megmérettetésre négy művel lehetett nevezni: egy rendszerváltás költészetéhez kapcsolódóval, egy Ady- vagy Weöres Sándor-verssel, egy klasszikus magyar költő versével, illetve egy szabadon választott magyar szöveggel.

Horváth Bendegúz sok dicséretet kapott a zsűritől Fotó: Benedek B.

Horváth Bendegúz az első fordulóból Nagy Gáspár költeményével jutott tovább. A másodikban a Kanizsa TV segítségével, Jancsi László operatőrrel, batthyánys diáktársak, valamint Tislérné Tóth Zsuzsanna igazgatóhelyettes közreműködésével készített videót Ady Új Vizeken járok című verséhez, amit a zsűri egyenesen a legjobb 20 film közé, a döntőbe juttatott. A zalai gimnazista a Nemzeti Színház pódiumán egy Örkény-novellával, illetve a József Attila- és a zalai Prima-díjas muravidéki magyar költő, Bence Lajos Nagy László lobogó sörényű lovaira című versével szerepelt. A zsűri „végtelenül tehetségesnek” találta és ezüstoklevéllel jutalmazta a fiatalembert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában