Élelmiszert, édességet pakoltak

2019.12.20. 16:00

Csomagokat állított össze a karitász Lentiben

A Katolikus Karitász helyi csoportja az idén is segíti a rászorulókat, az elmúlt napokban osztották szét a felajánlásokból összeállított karácsonyi csomagokat.

Korosa Titanilla

Tartós élelmiszert, édességet pakoltak a csomagokba Fotó: Korosa

– Elsősorban a nehéz helyzetben lévő családok, az egyedül élő kisnyugdíjasok és a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezők részesülnek az adományokból – tájékoztatott Gaál Dénesné, a szervezet vezetője. – A mintegy 100 csomagot a templomban összegyűjtött pénz- és élelmiszer-adományokból, valamint az egyik helyi pékség jelentős hozzájárulásából tudtuk összeállítani. Idén az iskolákban lehetőség nyílt arra, hogy a gyerekek is hozzájáruljanak a karácsonyi ajándékozáshoz, kis „angyalbatyut” készítsenek a nehezebb körülmények között élő társaiknak. Szép számmal jöttek össze játékok, könyvek, édességek. Így a gyermekek közvetlenül is átélhetik az ajándékozás, a segítségnyújtás semmihez sem hasonlítható örömét – mondta Gaál Dénesné.

Tartós élelmiszert, édességet pakoltak a csomagokba Fotó: Korosa

Hozzátette, hogy a későbbiekben televíziókészülékeket is tudnak majd adományként kiosztani, szintén egy helyi vállalkozó jóvoltából. A készülékeket egy nyugdíjas műszerész ellenőrzi, és szükség esetén javítja átadás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában