mesemondó verseny

2019.12.02. 15:00

Benedek Elek meséit mondták a József Attila Városi Könyvtárban

Szombaton 43. alkalommal rendezték meg a József Attila Városi Könyvtárban az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára meghirdetett mesemondó versenyt.

Arany Gábor

Jelenet az Izsák-iskolások műsorából Fotó: AG

Idén Benedek Elek műveiből válogathattak, ily módon is tisztelegve a Kisbaconban 160 éve született újságíró, író, parlamenti képviselő, a „nagy mesemondó” emléke előtt. Nitsch Erzsébet, az intézmény vezetője elmondta, hogy a város és környéke 15 iskolájában megtartott versenyekről 51 diák jutott be a szombati megméretésre. Elsőként az Izsák-iskola alsó tagozatos diákjai mutatták be Benedek Elek Házasodik a daru című meséjét.

Jelenet az Izsák-iskolások műsorából Fotó: AG

Az egykor Nyakasné Túri Klára által útjára indított versenyen idén első helyet szerzett az 1. osztályosok között Talabér Beatrix (Gutorfölde), a 2. osztályosok között Stárics Zsombor (Izsák), a 3. osztálynál Bors Anna Zoé (Eötvös), míg a 4. osztályosok között Nagy Réka (Petőfi-iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában