Tündérálom

2019.12.16. 12:00

Azoknak, akiknek a lelke tiszta – Könyvbemutató Zalakaroson

A Civil Házban tartotta a legújabb, Tündérálom című gyermekverskötetének bemutatóját szombaton Nagy János pedagógus-gyermekkönyvtáros.

Benedek Bálint

Lendvai Renáta kisfiának, Borbás Bendének dedikáltatja a kiadványt Nagy Jánossal Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A szerző kötetét a nagykanizsai Lengyák István, a Magyar Kultúra Lovagja ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Mint elmondta: Nagy János olyan versfaragó, aki az új kötetében is kiváló érzékkel, tudatosan marad a jó gyermekvers követelményein belül. Szinte valamennyi írása énekelhető, ritmusosan mondható. A költemények szövege világos, megértésüket nagyszerűen segítik a nagykanizsai Bébecz Evelin egyszerű, tiszta és szép illusztrációi. Visszacsengő rímei segítségével könnyen megjegyezhetők, tanulhatók. Mókásak, vidámak és sok versben megjelennek a gyermeki vágyak, álmok.

Lendvai Renáta kisfiának, Borbás Bendének dedikáltatja a kiadványt Nagy Jánossal Fotó: Szakony Attila

– Kizárólag óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlom a verseket, akiknek a lelke még tiszta – fogalmazott Nagy János. – Jó lenne, ha a bugyuta rajzfilmek helyett a szülők visszatalálnának a mese- és versolvasáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában