Ünnepváró rendezvények

2019.12.16. 07:00

Adventi hangulatot teremtettek Zalalövőn és Csesztregen

Nem múlik el úgy decemberi hétvége, hogy a zalai települések nagy részén ne tartanának ünnepváró rendezvényt. Zalalövőn vasárnap széles körű összefogással egész napos programra várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Zalalövőn az általános és művészeti iskola bemutatta az év végi gálaműsorát Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvények délelőtt kezdődtek a gyerekeknek szóló bábszínházi előadással, majd további műsorok, foglalkozások követték egymást, és az adventi vásár is megnyílt.

– Rendhagyó módon szerveztük meg adventi programjainkat, igyekeztünk mindent egy napra összevonni, hogy valóban tartalmassá tudjuk tenni az ünnepvárást – mondta Gyarmati Antal zalalövői polgármester. – Erre a napra időzítettük az általános iskola és művészeti iskola évzáró gáláját, a Salla Művelődési Központ gazdag és sokrétű kínálattal állt elő, s a civil szervezetek is színesítették a programot.

Zalalövőn az általános és művészeti iskola bemutatta az év végi gálaműsorát Fotó: Gyuricza Ferenc
Csesztregen angyaljelmezt öltött gyerekek is színpadra léptek Fotó: Gyuricza Ferenc

Csesztregen régi hagyománya van, hogy a civil szervezetek és a helyi intézmények összefogásával falukarácsonyi programmal lepik meg a környékén élőket. Ezen a szokáson idén sem változtattak, ugyancsak vasárnap, az esti órákban az óvodások és az általános iskolások, valamint a Korhatártalanok Klubja női kórusa és a csesztregi pávakör mutatta be ünnepi összeállítását, melyhez a Magic 4 Dance moderntánccsoport is csatlakozott. A településhez szintén erős szálakkal kötődő színjátszást pedig Miholics Istvánné képviselte, aki saját versét szavalta el. A műsort követően a csesztregi piactéren forralt borral, meleg teával és bejg­livel várták az érdeklődőket, hogy a karácsony üzenetét, a szeretet fontosságát minden jelenlévő átérezze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában