Találkozó

2019.11.07. 07:00

Újonc rendőrök mutatkoztak be Lentiben

Öt újonc rendőr lépett szolgálatba november elején a városban, akik szerdán mutatkoztak be Horváth László polgármesternek.

Korosa Titanilla

A képen az újoncok, illetve balról hátul Drávecz Gyula alpolgármester, előtte Horváth László, jobb szélen dr. Farkas Tibor

A találkozóra dr. Farkas Tibor, a Lenti Rendőrkapitányság vezetője kísérte el az öt újoncot, akik közül Szép Bence helyi illetékességű, a többiek – Tóth András, Kiss Panna, Botos András, Megyesi Xavér – más településekről járnak be és látnak el itt szolgálatot.

Az újoncok elmondták, hogy örülnek annak, hogy Lentibe kerültek, legtöbbjük még kevéssé ismeri a várost, de érdeklődve tekintenek az elvégzendő feladatok felé.

A képen az újoncok, illetve balról hátul Drávecz Gyula alpolgármester, előtte Horváth László, jobb szélen dr. Farkas Tibor

A továbbiakban Horváth László részletesen bemutatta Lentit, az önkormányzat intézményeit, illetve a helyi cégeket is. Elmondta, hogy folyamatosan jó a kapcsolat a város és a rendőrség között, ami a településnek saját érdeke, hiszen arra törekednek, hogy ne csak komfortos, élhető város legyen Lenti, hanem biztonságos is. A lakosságtól bejövő igényekre alapozva azt kérte a rendőrségtől, hogy a közterületi jelenlétet továbbra is tartsák fenn, ahogy eddig, hogy az itt élők lássák, hogy vannak, akik vigyázzák a rendet.

Dr. Farkas Tibor úgy fogalmazott, hogy Lenti biztonságos hely, de rendőrökre azért szükség van. A kapitányság állománya 97 százalékban feltöltött az újoncok érkezésével, akik járőr, illetve határrendészeti feladatokat látnak el. Ketten közülük egyelőre még iskolába is járnak, vizsgáikat jövő tavasszal teszik le, utána állnak állandó szolgálatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában