„Európai mézes reggeli”

2019.11.19. 10:00

Méhekről, mézről és méhészekről szólt a nap Egerszegen

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola is csatlakozott az Országos Méhész Egyesület és az Agrárminisztérium „Európai mézes reggeli” programjához – a történtekről Rákóczi Marianna küldött beszámolót.

ZH

Péterffy Róza (Landorhegyi-óvoda) átveszi ajándékát Németh Rékától, Mátai Ferenc intézményvezetőtől és Hampuk Gábortól

Fotó: ZH

A programokra a Landorhegyi, az Űrhajós és a Kodály óvodákból is érkeztek gyerekek, akik közül sokan beküldték alkotásaikat a korábban meghirdetett Méhecskék és a méz című rajzpályázatra. A megnyitó után adták át a jutalmakat a legszebben sikerült rajzok készítőinek.

Péterffy Róza (Landorhegyi-óvoda) átveszi ajándékát Németh Rékától, Mátai Ferenc intézményvezetőtől és Hampuk Gábortól Fotó: ZH

A folytatásban Hampuk Gábor, az országos egyesület zalai szaktanácsadója tartott előadást, kisfilm segítségével nyújtva betekintést a méhek csodálatos világába és a mézkészítés fortélyaiba. Egy helyi méhész család – a 8.a osztályos Németh Réka nagyszülei – segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A kampányhoz való csatlakozással a Landorhegyi-iskola a mézfogyasztást és a méz egészségre gyakorolt jótékony hatását népszerűsítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában