Továbbviszi, ami jó volt

2019.11.14. 07:00

Még inkább számít a fiatalokra a horvátok új elnöke

Tamburaoktató pedagógus számára szeretne életpálya-programot Proszenyák Zsolt István, a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat új elnöke.

Horváth-Balogh Attila

Proszenyák Zsolt István elnök, a kanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat ülésén Fotó: Horváth-Balogh Attila

Proszenyák Zsolt István Vargovics Józsefné leköszönő elnököt váltotta a poszton, aki mellett 20 éven át elnökhelyettesként tevékenykedett. Mint arra az új elnök székfoglaló beszédében rámutatott: programja sarokkövének tekinti a horvát kórus működtetését, a Stoboš Tamburazenekar támogatását, felnőttek számára horvátnyelvtanfolyamok szervezését és a horvát hitélet megszilárdítását. Továbbvinné a hagyományos programokat (horvát hét, mise, adventi koncert) és régebbi eseményeket is megújítana, így például a „Ki tud többet Horvátországról?” című vetélkedőt, valamint a horvát gasztronómiai estet.

Proszenyák Zsolt István elnök, a kanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat
ülésén Fotó: Horváth-Balogh Attila

Azt is hozzátette: minél szélesebb körben kívánja bevonni a fiatalokat, gyermek néptánccsoport létrehozását, az utánpótlás tamburazenekar bővítését tervezi és fontosnak tartja megfelelő életpályaprogram előkészítését is egy tamburaoktató számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában