Mindannyian mások vagyunk

2019.11.15. 09:00

Jelelve adtak elő egy dalt Nagykanizsán – A fogyatékkal élő embertársak megismerése volt a cél

A Péterfy-iskola diákjai szerdán jelnyelven adták elő Halász Judit Mindannyian mások vagyunk című dalát. Ezzel a szép gesztussal ért véget a „Másság a mindennapokban” című toleranciahét az intézményben.

Benedek Bálint

Halász Judit szerzeményét „énekelték” a hatodik osztályosok Fotó: BB

Az iskolavédőnő, Hajdú Izabella szervezte meg az egészségheti programokat, azzal a céllal, hogy toleranciára neveljen, visszaszorítsa az előítéleteket, valamint a fiatalok megismerhessék a fogyatékkal élő embertársaikat. A tanulók interaktív foglalkozások keretében ismerték meg a látás- és halláskárosultak, valamint a mozgáskorlátozottak nehézségeit, és kipróbálhatták a látásfogyatékosokat segítő eszközöket. Az ezt kísérő kiállítás és az iskolavédőnő előadása átfogó képet adott a fogyatékosságokról, s talán még jobban megérthették a gyerekek, hogy mit jelent a tolerancia.

Halász Judit szerzeményét „énekelték” a hatodik osztályosok Fotó: BB

Az iskolában több helyi és kaposvári egyesület, civil szervezet tartott előadásokat és bemutatókat a tematikus hét során. A hét zárásaként pedig a Péterfy-iskola 6. osztályosai a siketek jelnyelvén tanulták meg Halász Judit Mindannyian mások vagyunk című dalát. A felkészülést Bognár Lászlóné Éva tanító vezette, aki szerint a gyerekek viszonylag könnyedén elsajátították és hiba nélkül, fegyelmezetten adták elő a zeneszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában