Utazás a borok világában

2019.11.18. 08:00

Hetedszer rendezték meg a BorozzuNK Muraföldén programot

BorozzuNK Muraföldén címmel rendeztek kulturális műsorral gazdagított borkóstolót pénteken a Medgyaszay Házban. Az egész estés programon a zalai pincészeteket a nedűiken keresztül lehetett megismerni.

Benedek Bálint

Radics Bálint önkormányzati képviselő (balról), Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke, dr. Hajdu Ildikó és férje, Doucha Ferenc koccintott Murafölde boraival

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A szervező KonTuRplusz Egyesület rendezvényére szinte teljesen megtelt a terem érdeklődőkkel, akik kíváncsian várták, hogy a zalai borászok az idén milyen italokkal rukkolnak elő. A vendégeket Radics Bálint önkormányzati képviselő köszöntötte. Elmondta: ez a vidék már gazdag áfonyában, kiviben és datolyaszilvában, no meg rengeteg finom szőlőben, melyekből kivételes gondossággal készülnek a borok.

Radics Bálint önkormányzati képviselő (balról), Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke, dr.
Hajdu Ildikó és férje, Doucha Ferenc koccintott Murafölde boraival Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Most egy helyen kóstolhatjuk végig azokat a fajtákat, amik Muraföldére jellemzőek – folytatta Radics Bálint. – Ez az alkalom egy utazás a borok világában.

Horváth István, a szervező egyesület elnöke hozzátette: 16 pincészet több mint ötvenféle nedűvel érkezett. A vendégeket az Eraklin Táncklub Egyesület és Bereczki Zoltán énekes szórakoztatta, az estet retró diszkó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában