A reformációt ünneplik október 31-én

2019.10.29. 07:00

Szószéki, úrvacsorai közösséget vállalnak Nagykanizsán

Mint minden évben, idén is megrendezik a dél-zalai városban a reformáció ünnepét, melynek csütörtök délután a református templom lesz a helyszíne.

Horváth-Balogh Attila

Hella Ferenc református lelkipásztor elmondta: a rendezvényen „osztoznak” az evangélikusokkal, felváltva adják a helyszínt és idén a Kálvin téri református templomon van a sor.

– Nagy jelentősége van annak, hogy együtt tudjuk ünnepelni a reformáció napját, és közös úrvacsorán veszünk részt – bocsátotta előre Hella Ferenc. – Ennek gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza, a leuenbergi konkordiáig. Ez egy egyezmény, amely kimondta, hogy az evangélikus-lutheránusok és a református-kálvinisták szószéki, valamint úrvacsorai közösséget vállalnak egymással. Hiszen egyek vagyunk, még ha dogmatikai különbségek vannak is közöttünk. Ráadásul van valaki, aki minket, kanizsai protestánsokat összeköt: a 16–17. században élt Kanizsai Pálfi János, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. Ezért a reformáció ünnepén, október 31-én 17 órakor róla tartok előadást a híveknek, ezt követően pedig úrvacsorás istentiszteletre kerül sor, amelyen Makoviczky Gyula evangélikus lelkipásztor lesz az igehirdető. Az ágendát Bertók Dániel református segédlelkész tartja. Az ünnepségre mindenkit szeretettel várunk – tartozzék bármelyik felekezethez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában