A szépkorúakért

2019.10.07. 07:00

Lenti idősbarát és virágos – díjakat kapott

Idősbarát Önkormányzat Díjat vehetett át a város nevében Horváth László polgármester az idősek világnapja alkalmából nemrég. Emellett az elmúlt héten a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen miniszterelnöki díjban részesült a település.

Korosa Titanilla

Gáspár Lívia és Horváth László a két elismerést jelző oklevéllel és táblával Fotó: Korosa Titanilla

Másodszor nyerte el Lenti az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Az elismerés mellé egymillió forint is jár, melyet a szépkorúakkal kapcsolatos feladatokra használhatnak fel.

– Kiemelt figyelmet fordítunk az idősekre, ösztönözzük őket a civil szervezetek munkájába való bekapcsolódásra – mondta Horváth László polgármester.

– Szorgalmazzuk az idősügyi szervezetek aktív működését, az időseket érintő kezdeményezések megvalósítását – folytatta Horváth László. – Az önkéntesség az egyik módja annak, hogy az idősebb korosztály tagjai aktív szerepet vállaljanak a közösségi életben, megtalálva helyüket a társadalomban.

Gáspár Lívia és Horváth László a két elismerést jelző oklevéllel és táblával Fotó: Korosa Titanilla

Megünneplik az idősek napját a városban és a városrészekben, a nyugdíjasszervezetek rendszeresen tartanak programokat, és gyalogló idős­klub is működik.

Gáspár Lívia önkormányzati képviselő, a Kolping Gondozási Központ vezetője elmondta, hogy az idősek otthonában gondozást nyújtanak a szépkorúaknak, illetve szociális alapszolgáltatásokat biztosítanak a rászorulóknak saját otthonukban, segítenek önálló életvitelük fenntartásában.

A Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen a város tevékenységét korábban a régiós Év települése díjjal jutalmazták, most pedig a miniszterelnöki díjat érdemelte ki Lenti a városközpont és a külváros, a városrészek zöldfelületeinek rendezettségével, a település arculatát meghatározó, különlegesen formázott, egyedi megoldású virágágyasokkal és a környezettudatos kertészeti megoldások alkalmazásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában