Idősek hónapja

2019.10.08. 14:00

Hévíz és Páka is idősbarát – A díj odaítélésekor azt értékelik, ami másoknak példaként felmutatható

Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatás szerint mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüstgenerációhoz.

PBÁ

A díjátadón Pácsonyi Imre, Lukács Tibor pákai polgármester, Papp Gábor, valamint Fisli István, a fürdőváros oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke Fotó: Péter Árpád

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke elmondta, október az idősek hónapja, s ilyenkor van mód és lehetőség arra, hogy jobban ráirányítsák a figyelmet a szépkorúakra, akikre a megyei önkormányzat is figyel.

A Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díj pályázatát 2007 óta írják ki, és azt vizsgálják, a települések milyen szemlélettel, gyakorlattal viszonyulnak az idősekhez, s kötelező önkormányzati feladataikon túl mi az, ami példaként felmutatható más önkormányzatok számára is.

– Hévízen különösen értékes, hogy a generációk közötti kapcsolattartásra nagy figyelmet fordítanak – szögezte le az alelnök –, értéknek tekintik a családot, az együtt élő nemzedékeket, és a munkába bevonják a civil szervezeteket s az egyházakat is, hogy aktív idős­kort tudjanak teremteni a városban élő szépkorú polgároknak. Páka pedig azt bizonyítja, hogy bár egy falunak mások az anyagi és humánerőforrás lehetőségei, de ettől függetlenül itt is lehet jó közérzetet, aktív életet biztosítani az időseknek, bevonva őket a település életébe.

A díjátadón Pácsonyi Imre, Lukács Tibor pákai polgármester, Papp Gábor, valamint Fisli István, a fürdőváros
oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke Fotó: Péter Árpád

Papp Gábor, Hévíz polgármestere a díj átvételét követő beszédében úgy fogalmazott: köszönettel tartozunk azoknak, akik megalapozták a város életét, amire tudunk építkezni, s úgy továbbadni a fiatalabb generációknak, gyermekeinknek.

– Éppen ezért dolgunk és kötelességünk – folytatta a városvezető –, hogy figyeljünk az idősekre, segítsük őket, s bevonjuk a város életébe. És ez nekünk is örömet okoz.

A díjátadón a jórészt nyugdíjasokból álló hévízi Tiszta Forrás Dalkör műsora szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában