„Másság a mindennapokban”

2019.10.24. 09:00

Érzékenyítő programon vehettek részt a kanizsai tanulók

A Kőrösi-iskolában kedden az egészséghét programsorozatának keretében „Másság a mindennapokban” címmel érzékenyítő foglalkozásokon vehettek részt a tanulók.

Benedek Bálint

A lábbal festést is kipróbálhatták az alsósok a Kőrösi-iskolában rendezett programon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az intézmény minden tanulóját bevonták a programokba, az alsósok például kipróbálhatták: a szájjal és lábbal festést, közlekedhettek mankóval, illetve segítséggel bekötött szemmel sétálhattak a folyóson. A felsősök előadást hallgathattak a különféle előítéle-

tekről, betekintést nyerhettek a hallás- és látássérültek, valamint a mozgáskorlátozottak mindennapjaiba.

A lábbal festést is kipróbálhatták az alsósok a Kőrösi-iskolában rendezett programon
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Egyértelmű célunk, hogy toleranciára neveljük az ifjú generációt, mérsékeljük az előítéletekre épülő gondolkodást és kialakítsunk egyfajta segítő magatartást – mondta Szalainé Berta Magdolna intézményvezető-helyettes. – Jó úton járunk, hiszen nem olyan régen egy tanulónknak eltört mindkét keze, amit begipszeltek, s az osztálytársai azonnal a segítségére siettek. Akkor „élesben” is láthatták, hogy ha csak néhány hétig is, de milyen nehéz végtagok nélkül létezni.

A kezdeményezés ötlete Hajdu Izabella iskolavédőnőtől származik, aki szerint a gyerekek néhány előadás után valóban elgondolkoztak azon, hogy némelyik embertársunknak mennyi nehézséggel kell szembenéznie. Az érzékenyítő programban segítséget nyújtott a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, illetve a vakok megyei és a mozgáskorlátozottak kanizsai szervezetei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában