demens részleget avattak Nagykanizsán

2019.10.12. 08:00

Egyre nagyobb gond a demencia

Az nagykanizsai önkormányzat finanszírozásával demens részleget alakítottak ki az egyesített szociális intézményben.

Horváth-Balogh Attila

Balogh László, Dénes Sándor, Koller Jutka és Cseresnyés Péter államtitkár vágták át a nemzeti színű szalagot Fotó: Gergely Szilárd

Az új egységet tegnap adták át. Az ünnepélyes avatón Koller Jutka, az intézmény vezetője elmondta: a fejlesztés keretében három szobát magasabb komfortfokozatúvá alakítottak át, valamennyit külön fürdővel látták el és akadálymentesítették, illetve az épület nyugati oldalán egy pergolát, kiülős teraszt építettek.

Az önkormányzat nevében Dénes Sándor polgármester mondott beszédet.

– Ezen a héten, az idősek hete keretében hagyományosan a szépkorúakat ünnepeljük – bocsátotta előre a polgármester. – Azokat, akik életük jelentős részében, vagy egészében Nagykanizsáért, a város közösségéért dolgoztak, amiért úgy gondolom, hálával és köszönettel tartozunk. Az intézményben végrehajtott fejlesztés ezért készült, őket szolgálja.

Balogh László, Dénes Sándor, Koller Jutka és Cseresnyés Péter államtitkár
vágták át a nemzeti színű szalagot Fotó: Gergely Szilárd

Dénes Sándor hozzátette: az idősek közül sajnos egyre többen küzdenek demenciával, s a városnak tennie kell azért, hogy a betegségben szenvedők – ha kis részben is, de – megőrizhessenek valamit korábbi életminőségükből.

Balogh László, az önkormányzat humán bizottságának elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az új részleg terveinek elkészítésében, a beruházás kivitelezésében.

Zárásként a történelmi egyházak képviselői kértek áldást az új részlegre, a benne lakókra és a dolgozókra, majd sor került az ünnepélyes szalagátvágásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában