Fejlesztések sora

2019.10.10. 07:00

Az elmúlt időszakban számos beruházás szolgálta a lakosság és a befektetők érdekeit Sormáson

Az elmúlt időszakban bővült a dél-zalai községbe települő vállalkozások száma, továbbá Sormás a TOP-keretből 200 millió forintot nyert az ipari környezet fejlesztésére.

Horváth-Balogh Attila

A polgármesteri hivatal belső terei is megújultak. Képünkön Pőcze Edit polgármester Gálné Gurdonyi Tünde igazgatási ügyintézővel egyeztet Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Az önkormányzat jelentős bevétele az iparűzési adó – bocsátotta előre Pőcze Edit. – 2015-ben, hogy segítsük a helyi vállalkozókat, 1,5 százalékról 1,2 százalékra mérsékeltük az adó mértékét, ezzel azonban jelentősen csökkent a bevételünk is. Hogy a hiányt pótolni tudjuk, arra törekedtünk, hogy minél több vállalkozás létesítsen telephelyet és székhelyet Sormáson, különböző fejlesztésekkel igyekszünk vonzóvá tenni a települést. Kiemelném, hogy TOP-os forrásból 200 millió forintot nyert a település az ipari környezet fejlesztésére. Ezzel a térség legtöbb forráshoz jutott települései közé került Sormás. A beruházások hatására nőtt a vállalkozások száma: míg 2015-ben 107 vállalkozás volt Sormáson, ez a szám 2019-re 113-ra bővült. A helyi ipar fejlesztése, illetve a vállalkozások betelepítése több okból is fontos feladatunk, hiszen közvetve hozzájárulnak a falu fejlődéséhez.

A polgármesteri hivatal belső terei is megújultak. Képünkön Pőcze Edit polgármester Gálné Gurdonyi Tünde igazgatási ügyintézővel egyeztet Fotó: Horváth-Balogh Attila

Azt is elmondta, hogy az elmúlt 5 évben a település 245 millió forintot nyert benyújtott pályázataival. Ennek köszönhetően 10 millió forintból elvégezték a temető térkövezését és felújították az orvosi rendelőt. Pályázati pénzből újították fel a polgármesteri hivatal épületét, továbbá több helyszínen út- és járdafelújítás zajlott.

– A tervek közt szerepel újabb járdaszakaszok felújítása, vadkerítés építése és a hegyi út javítása, valamint az ipari park további fejlesztésére 80 millió forint értékben pályázatot nyújtottunk be – folytatta a polgármester. Hozzátette: szintén a következő évek feladata lesz a ravatalozó korszerűsítése, tájház és új lakótelkek kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában