A névadót ünnepelték

2019.09.24. 09:00

Zrínyi-napok: ösztöndíjat kaptak a legérdemesebb diákok

Névadójának tiszteletére idén is nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett a falu Zrínyi Miklós Általános Iskolája.

Szabó Zsófia

A múlt pénteki ünnepségen a Zrínyi Kadétok Hagyományőrző Egyesület tagjai is közreműködtek zászlóhordozóként

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Emlékfutás, kiállítás, kadét­avatás, túra – a hagyományos Zrínyi-napokon számos program várta az iskolásokat és a tanárokat. Az eseménysorozat keretein belül ünnepséget is szerveztek az intézményben.

A múlt pénteki ünnepségen a Zrínyi Kadétok Hagyományőrző Egyesület tagjai is közreműködtek zászlóhordozóként Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

A múlt pénteki rendezvényen elhangzott: Zrínyi Miklós nemes tettei, viselkedése, élete példaképül szolgál a mai nemzedék számára is. Az iskola diákjainak is ezt a szellemiséget adják át, amelynek megőrzésére a szokásokhoz híven ünnepélyes fogadalomtétellel esküdtek fel az első osztályos gyerekek. Akik az eskü után – szintén hagyományként – az intézmény nyakkendőjét vehették át a szülői munkaközösség tagjaitól, Bordás Józsefnétől és Tajmelné Zsupek Andreától.

Az ünnepség keretében idén is ellátogatott a fiatalokhoz az intézmény egyik korábbi diákja, aki felnőttként sikeres karriert futott be. Ez évben Farkasné Andrasek Éva fotóművész volt a vendég.

Az eseményen ezúttal is sor került a professzor dr. Gadányi Károly által alapított ösztöndíjak átadására, amit minden évben a legérdemesebb diákok és egy pedagógus vehet át. A kitüntetéseket Kovácsné Kővágó Anna, az iskola igazgatója és a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke, valamint Novák Henriett tanár, az önkormányzat elnökhelyettese adta át négy diáknak: Bróz Barnabásnak, Deák Milánnak, Pókecz-Kovács Boglárkának és Kápics Katalinnak. Az év pedagógusa ezúttal Vargovics Józsefné lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában