Legfőbb értékünk

2019.09.30. 07:00

Szűrésekkel az egészség megőrzéséért – Fesztivál Lentiben

Előjegyzés és hosszú várakozási idő nélkül vehettek részt az érdeklődők különféle szűrővizsgálatokon a szombaton megrendezett egészségfesztiválon.

Korosa Titanilla

Számos érdeklődő vette igénybe az egészségfesztiválon az ingyenes szűrővizsgálatokat Fotó: Korosa

A megyei önkormányzat és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közreműködésével megtartott esemény nagy érdeklődés mellett zajlott. A művelődési központban és a szűrőbuszokban szájüregi, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, mozgás- és tartásrendellenességi, illetve egyéb általános szűrővizsgálatokat és csontsűrűségmérést végeztek. Lehetőség nyílt személyesen konzultálni gyógytornászokkal, dietetikussal és életmódtanácsadóval. A rendezvény szervezésébe bekapcsolódtak a helyi szakorvosi rendelőintézet, illetve az egészségfejlesztési iroda szakemberei s a képviselő-testület tagjai is.

Az egészségfesztiválon a szakemberek már délelőtt várták az egészségükért tenni vágyókat. Ekkor tartották a rendezvény megnyitóját is, amelyen Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke és Horváth László, a város polgármestere is az egészségmegőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Számos érdeklődő vette igénybe az egészségfesztiválon az ingyenes szűrővizsgálatokat Fotó: Korosa

Vigh László a mindennapos testnevelés bevezetésének jelentőségét hangsúlyozta, majd rendszeres véradóként arra biztatta a hallgatóságot, hogy vegyenek részt szűrővizsgálatokon. Dr. Pál Attila pedig arról beszélt, hogy a legfőbb érték az ember, hiszen a Zalában tapasztalható fejlődés egészséges emberek nélkül nem valósulhatna meg.

 

– A megye és a kormány is sokat tesz az egészségért, de nem a betegségek gyógyítása az elsődleges, hanem a szűrővizsgálatok. Bízom benne, hogy együtt nemcsak erős, fejlett, hanem egészséges Zala megyét is építhetünk – fogalmazott az elnök.

Horváth László polgármester elmondta, hogy az önkormányzat saját eszközeivel igyekszik hozzájárulni a település és a térség lakossága egészségének megőrzéséhez, ehhez rendelkezésre áll a város szinte teljes körű egészségügyi intézményhálózata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában