járt a tanácsadás is

2019.09.09. 07:00

Szűréseket végeztek a zalaháshágyi egészségnapon

Az időjárás nem kedvezett annak az egészségnapnak, melyet a helyszínre is utalva Békavári ramazuri címmel rendeztek szombaton, mégis sokan eljöttek a programra. Életmóddal kapcsolatos előadások, bemutatók, szűrővizsgálatok és ételkóstolók vártak a résztvevőkre.

Gyuricza Ferenc

Sipos Csilla salomvári körzeti asszisztens (jobbról) Keszténé Éva vérnyomását méri. Középen Keszte Melinda

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egészségnapot egy nagyszabású pályázati projekt keretében tartották a Bakos-hegyen. A rendezvény során a Körmendről érkezett Vass Virág Marianna nemcsak a jógagyakorlatok révén elérhető testi és lelki pozitív változásokról beszélt, de egy közös órára is meginvitálta a résztvevőket.

Sipos Csilla salomvári körzeti asszisztens (jobbról) Keszténé Éva vérnyomását méri. Középen Keszte Melinda Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Monori Krisztina dietetikus a mindennapi gyakorlatban is alkalmazható egészséges táplálkozást népszerűsítette, míg Stoff Brigitta masszőr a svédmasszázs testünkre gyakorolt jótékony hatásait mutatta be. Közben vérnyomás- és vércukorszintmérésre biztosítottak lehetőséget az érdeklődőknek a szervezők.

– Első alkalommal rendezték meg ezt a programot Zalaháshágyon – mondta Horváth Gyula önkormányzati képviselő. – A vendégeket közös étkezésre is meginvitáltuk, halászlével és babgulyással készültünk, itt már a közösségerősítés volt a fő cél. Szándékunk hagyományt teremteni az egészségnapból, így jövőre is meg kívánjuk azt rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában