Csodára ők sem képesek

2019.09.10. 08:00

Nem győzi a betegek rohamát a Kanizsai Dorottya Kórház neuropátiacentruma

Augusztus elején írtunk a Kanizsai Dorottya Kórházban működő megyei neuropátiacentrumról. Cikkünk után extrém érdeklődést tapasztaltak a kapcsolódó szakrendeléseken dolgozók.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Késmárki Nóra: Fő feladatunk a megelőzés

Fotó: Archív

Még Dunaújvárosból is telefonáltak betegek időpontért a rendelésre… A roham rendkívül megnehezítette a napi betegellátást, hiszen könnyen belátható: nem lehet egyszerre telefonálni és ellátni az éppen jelen lévő pácienst. Dr. Késmárki Nóra részlegvezető főorvos nyomatékosan kéri mindenkitől, aki a neuropátia okozta tünetekkel küzd: első körben a háziorvosával egyeztessen.

Dr. Késmárki Nóra: Fő feladatunk a megelőzés
Fotó: Archív

– Nagyon örülünk, hogy a betegek ilyen pozitívan fogadták a cikket, de sajnos a megkereséseket nem győzzük kapacitással – bocsátotta előre dr. Késmárki Nóra. – Nagy számban fordultak hozzánk olyan páciensek, akik már hosszabb ideje szenvednek a neuropá­tiás megbetegedések tüneteitől, de el kell mondanom, hogy csodát mi sem tudunk tenni. Vizsgálati és terápiás lehetőségeink elsősorban az idegi bántalmak korai diagnózisát és a további károsodások megelőzését, illetve a folyamat lassítását célozzák. Ezért azt javasoljuk mindazoknak, akiknek a betegsége már ismert és kezelt, hogy azokhoz a kollégákhoz forduljanak, akik már ismerik és a megfelelő terápiában részesítik őket. Az alkalmazható készítményeket ugyanis az ország egész területén felírhatják a szakorvos kollégák, és – ahogy mondtam – más eszköz a mi kezünkben sincsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában