Piknik

2019.09.27. 15:00

Hét éve szervez közös főzést a Gasparich úti idősek otthona

Vidám hangulat és finom illatok fogadták csütörtök délután a lakókat a Gasparich úti idősek otthona udvarán.

Arany Gábor

A Szív- és Érbeteg Egyesület tárcsájánál Molnár Istvánné és Molnár István sürgölődik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az intézményben nyolcadik alkalommal rendeztek pikniket, amihez a finom falatokat felkészült szakácscsapatok helyben prezentálták. Bálintné Szalai Anikó intézményvezető elmondta: 2012-ben szervezték meg először az összejövetelt, amelyre a városi idősklubok tagjait, valamint az egerszegi szociális intézmények munkatársait invitálták. Idén már 13 csapat tagjai ragadtak fakanalat, közel százan sürögtek a kondérok, serpenyők körül.

A Szív- és Érbeteg Egyesület tárcsájánál Molnár Istvánné és Molnár István sürgölődik
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kulináris élvezetek mellett a délután módot adott a beszélgetésre, a találkozásokra a régi ismerősökkel, hiszen az otthon 98 lakója közül sokan korábban aktív tagjai voltak a közösségeknek, ahonnan a résztvevők érkeztek.

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester felidézte, október elseje az idősek világnapja, ám a városban másfél hónapon át kínálnak programokat a szépkorúaknak, így igyekezve visszaadni a gondoskodásból, szeretetből, amit ettől a generációtól kaptunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában