Támogatásra lenne szükség

2019.08.29. 16:00

Veszteséges a helyi tömegközlekedés

Állami támogatást kér a város önkormányzata a helyi tömegközlekedés támogatására az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Szabó Judit

Támogatásra pályázik az önkormányzat Fotó: Pezzetta Umberto

A tárca pályázatot írt ki a helyi buszközlekedés támogatására, az önkormányzat az augusztusi rendkívüli közgyűlésen döntött a kérelem beadásáról. A város tavaly decemberben kötött közszolgáltatási szerződést a helyi buszközlekedés ellátására az egyetlen pályázóval, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel (ÉNyKK).

Támogatásra pályázik az önkormányzat Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi testület felhagyott a korábbi gyakorlattal, a szerződés 1-2 évre szóló meghosszabbításával, 2019 elejétől 5 évre szerződött a céggel, bízva abban, hogy a hosszabb távú együttműködés előreviszi a csökkenő utaslétszámból és a növekvő veszteségből adódó problémák megoldását. Az üzemanyag- és a bérköltségek miatt is emelkedő veszteség finanszírozása a jogszabályok szerint önkormányzati feladat. Az államtól pályázati úton támogatást lehet kérni ehhez, a közgyűlés erről hozott döntést, s egyben nyilatkozott arról, hogy 2018-ban 125 millió forint működési támogatást nyújtott a feladatellátáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában