Projektek

2019.08.06. 07:00

Utakat hoznak rendbe a Magyar Falu Program keretében

A Magyar Falu Program keretében éves szinten országosan 50 milliárd forint értékben, 89 szakaszon, mintegy 250 kilométeren valósulhatnak meg teljes körű útfelújítási projektek.

ZH

A napokban indultak el a program első ütemében szereplő beruházások. A projekt elsősorban a mellékutak rendbetételét célozza. A Magyar Falu Programban szereplő beruházások első ütemében 89 szakaszon vonulhatnak fel a kivitelezők a következő hónapokban, és 30-tól 180 napos átfutási idővel végezhetnek csaknem 250 kilométernyi szakaszon. A projektek össz­értéke meghaladja a nettó 23 milliárd forintot. Az ország mind a 19 megyéjében lesznek útfelújítások, több helyen félpályás útlezárásra kell számítani ebben az időszakban.

A Közút közleménye szerint a Magyar Falu Program első ütemében szereplő fejlesztésekről tegnap tartott sajtótájékoztatót a Komárom-Esztergom megyei Vértessomlón Gyopáros Alpár kormánybiztos, Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában