Horvát és osztrák vendégek is érkeztek

2019.08.06. 07:00

Tűzoltók gyakorlata Kistolmácson

Szombaton a kistolmácsi szabadidőtó melletti kempingben tartotta szokásos éves „vizes gyakorlatát” a letenyei székhelyű, mintegy 60 tagú körzeti önkéntes tűzoltó egyesület, a Letenye ÖTE. 

Mirkó Imre

A Letenye ÖTE ifjúsági csapata a CTIF versenyen Fotó: Mirkó Imre

Kovács Tibor, a civil szervezet elnöke lapunknak elmondta, az idei, versenyekkel tarkított baráti találkozón hat egyesület képviseltette magát. Eljöttek a zalaszentiváni, a becsehelyi, a letenyei önkéntesek, Birkás Zoltán polgármester vezetésével jelen volt a Letenye ÖTE kistolmácsi raja is.

A Letenye ÖTE ifjúsági csapata a CTIF versenyen Fotó: Mirkó Imre

A rendezvény nemzetközivé vált, hiszen érkeztek vendégek a horvátországi Hodosánból és az ausztriai Pöls tűzoltósága is képviseltette magát Kistolmácson. Három csapat versenyzett a vándorkupáért és nem maradt el a főzőverseny sem.

Az ifjúsági CTIF kategóriá­ban Letenye csapata végzett az élen, a szakmai versenyt is a letenyeiek nyerték meg, a főzőverseny első helyezettje pedig a kistolmácsi raj lett. A vándorkupát az idén a Letenye ÖTE érdemelte ki, a díjakat az ÖTE elnöke és Farkas Szilárd letenyei polgármester adta át. Kovács Tibor azt is elmondta: idén augusztus elejéig 24 esetben vonultak a Letenye ÖTE önkéntes lánglovagjai, melyből 11 tűzeset és 13 műszaki mentés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában