Barátsággal szolgálni

2019.07.09. 07:00

Vízi játékok a rendőrök családi napján

Moszkvai kollégák is részt vettek a Nemzetközi Rendőr Szervezet (IPA) zalai egyesülete által szervezett szombati családi napon.

Magyar Hajnalka

Felvételünkön a vízi játékok győztese, a pomurjei IPA-csapat Fotó: Nemzetközi Rendőr Szervezet

Kisházi Gábortól, az egyesület elnökétől megtudtuk, nyolcadik alkalommal rendezték meg a gébárti kempingben családi napjukat, aminek ékes színfoltja a nemzetközi vízi játékok programja. Szlovéniából a kezdetektől csatlakoztak hozzájuk kollégák, a partiumi Szatmárnémeti is már másodszor vett részt, ám moszkvai vendégeket eddig nem üdvözölhettek.

Felvételünkön a vízi játékok győztese, a pomurjei IPA-csapat
Fotó: Nemzetközi Rendőr Szervezet

– Négyen érkeztek az Oroszországi Föderáció IPA tagságából, tovább szélesedett a találkozó nemzetközi jellege – mondja a verseny rajtja előtt az elnök. – Közel 150-en vesznek részt a vízparti programon, a gyerekeknek vízifoci pályát állítottunk, kipróbálhatják a szumó sportot is, s persze éhen se maradunk, négy kondérban készül az ebéd. A vízi játékokra 7 csapat jelentkezett, közte négy külföldi (Lendva, Pomurje, Szatmárnémeti, Moszkva).

A feladatok próbára teszik az erőt és az ügyességet egyaránt, hiszen a kínálatban szerepel kötélhúzás kenuval, de szlalomozás is. A lényeg a barátság, a jó hangulat, a beszélgetés, amiből persze a szakma sem maradhat ki. A vízi viadalt végül Pomurje IPA-küldöttsége nyerte, másodikak lettek a lendvaiak, harmadikak a házigazdák. Az IPA Zala megyei egyesülete 1992-ben bontott szárnyat, ekkor jött létre az IPA magyar szekciója. A nemzetközi rendőr szervezet 1950- ben alakult, jelmondatát, „Barátsággal szolgálni”, egy angol bobby találta ki. A mottó jól summázza a szervezet célját: a szolgálati, szakmai kapcsolatok mellett kötetlenebb formában, szabadidős programokon is ismerkedhessenek egymással a különböző nemzetek rendőrei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában