Egy lezárult, egy másik pedig most zajlik

2019.07.24. 15:00

Táncos tábort szerveztek Nagykanizsán

Nemrég a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóban tartották a Magic Ritmo Tánccsoport minitáborát.

Horváth-Balogh Attila

Fási Barnabás koreográfus a gyerekekkel Fotó: ZH Archívum

Szollár-Nikolics Zsannától, a tánccsoport vezetőjétől megtudtuk: a táborok célja az utánpótlásnevelés. S ez ügyben nem állnak rosszul.

– Nemcsak az egyesület tagjai jöttek el a táborba, hanem külső résztvevők is, akik csak most ismerkedtek a tánccal – mondta Szollár-Nikolics Zsanna, aki a közelmúltban kiérdemelte a Bonis Bona-díjas tehetséggondozó címet. – A 6-13 évesek számára meghirdetett tábor 5 napos volt, s mindennap reggeltől délutánig tartott. A gyerekek (egészen pontosan tizenegyen) kortárs táncokat, számos akrobatikus elemet sajátíthattak el tőlem és a csoport társvezetőjétől, Fási Barnabás koreográfustól, illetve Arató Vivien és Tombor Zita Rebeka segédoktatótól.

Fási Barnabás koreográfus a gyerekekkel Fotó: ZH Archívum

Szollár-Nikolics Zsanna hozzátette: több éve hagyomány náluk, hogy valamennyi növendékük számára tábort szerveznek, a kicsiknek a városban, a nagyobbaknak Kerecsenyben – utóbbi jelenleg is tart. Tapasztalatuk, hogy a táborokba kívülről érkezők többsége szeptembertől visszatér, immár a tánccsoport növendékeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában