Beszámoló

2019.07.05. 07:00

Nyugodt évet zártak a rendőrök Zalaszentgróton

Évekig tartó csökkenést követően nőtt a bűncselekmények száma tavaly Zalaszentgróton 2017-hez viszonyítva, derült ki a helyi rendőrőrs önkormányzatnak benyújtott beszámolójából.

Szabó Judit

Míg 2017-ben 50 bűncselekményt regisztráltak a városban, tavaly 55-öt, ugyanakkor a rendőrség értékelése szerint összességében nyugodt évet zártak. A Keszthelyi Rendőrkapitányság összehasonlításképpen bemutatta a területéhez tartozó másik két város adatsorát is, amiből kiderült: Hévízen 88, Keszthelyen pedig 327 bűncselekmény történt tavaly.

A kiemelten kezelt bűncselekmények közül 2 testi sértést, 5 garázdaságot, 22 lopást, 3 lakásbetörést és egy rongálást tartalmaz a tavalyi év zalaszentgróti statisztikája. A tulajdon elleni szabálysértési ügyek száma jelentősen csökkent. A közigazgatási ügyek nagy része a biztonsági öv használatát elmulasztókkal szemben indult, kisebb számban ittas vezetés miatt.

A balesetek száma az előző évi 35-ről 42-re emelkedett. Halálos baleset nem történt a városban, kettő azonban súlyos sérüléssel járt. A rend­őrség közölte, hogy továbbra is nagy figyelmet fordít az ittas vezetők kiszűrésére és a gyorshajtókra, Zalaszentgróton rendszeresen üzemeltet traffipaxot.

A beszámoló kitér arra is, hogy a bűncselekmények elkövetőinek egyik célcsoportjába az idősek tartoznak. Előfordul, hogy jóhiszeműen beengednek a házukba idegeneket, akik a figyelmetlenségüket kihasználva megkárosítják őket. Az áldozattá válás megelőzését célzó programokat a rend­őrök ebben az évben is folytatják, az egyedül élő időseket személyesen is felkeresik és ellátják tanácsokkal. Veszélyeztetettek a fiatalok is, a rend­őrség elsősorban az internet és a bódító szerek veszélyeire irányította rá a figyelmet.

A zalaszentgróti rendőrőrsön a körzeti megbízotti létszám feltöltött: kilencen látják el a feladatot a 20 települést felölelő térségben, közülük hárman Zalaszentgróton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában