megítélt pályázati összegek

2019.07.19. 08:00

Megmutatjuk a zalai családbarát munkahelyeket

Összesen 77 millió forint támogatást kapott múlt héten az az 52 díjazott cég, amely a Családbarát munkahely pályázatra jelentkezett.

ZB

2019-ben a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság 77 millió forintos keretösszeggel hirdette meg a pályázatot, amelyen legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást lehetett igényelni. A pályázatra négy kategóriában lehetett nevezni, a díjak kiosztása is ennek megfelelően történt: kis-, közepes és nagyvállalatok, illetve költségvetési szervezetek pályáztak.

A díjazott zalai családbarát munkahelyek képviselői és Novák Katalin (jobbról a második) államtitkár
Fotó: ZH

Zala megyében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ érdemelte ki családbarát tevékenységeivel a díjat. Ez utóbbi az országban egyedüliként 7. alkalommal vehette át ezt az elismerést. A pályázat nyertesei a megkapott díjjal az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg elnyerése mellett jelentős kommunikációs és PR-értéket kapnak, hiszen a cím használata hozzájárul a nyertes szervezetek pozitív munkáltatói képéhez, a munkáltatói márkaépítéshez.

A zalai nyertes szervezetek a meglévő gyakorlataik mellett az alábbi családbarát intézkedéseket valósítják meg a megítélt pályázati összegből: a nyári szünidő idején gyermektáborokat szerveznek a dolgozók gyermekeinek, konditerem felszerelését vállalják, ismeretterjesztő előadás-sorozatot, csapatépítő tréninget, rendszeres gerinctornát és egészségügyi szűrőprogramokat szerveznek a kollégák részére. Mindezek biztosítják és növelik az alkalmazottak motivációját, munkahelyi teljesítményét.

Novák Katalin államtitkár a díjak átadásakor örömét fejezte ki, hogy egyre több apáknak szóló program indul, továbbá azért is, mert több munkahelyen gondolnak a családban élő, beteg, gondozásra szoruló idősekre is.

Ezek is érdekelhetik