Formula Student East

2019.07.03. 14:00

Fiatal konstruktőrök versenye Zalaegerszegen

A járműipari tesztpálya olyan szakembereket vonz ide, akik a világ élvonalában dolgoznak. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy július 17–21. között a Járműmérnökök Egyesülete immár második alkalommal a ZalaZone pályán rendezi meg a 2016-ban életre hívott Formula Student East nemzetközi hallgatói konstrukciós versenyt.

Arany Gábor

Sajtótájékoztató a városházán. Középen Balaicz Zoltán polgármester, a jobbján Hamar Zoltán, a ZalaZone Járműipari Tesztpálya műszaki igazgatója Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ezt olyan volt mérnökhallgatók hívták életre, akik korábban versenyzőként és szervezőként is kipróbálták magukat a Formula Student (FS) világában. Az FS versenysorozat 1981-ben jött létre a tengerentúlon, mérnöki és gazdasági tanulmányokat folytató diákok számára. Nemcsak a versenyautó megkonstruálása a feladat, hanem a piacra való bevezetést is ki kell dolgozni.

Sajtótájékoztató a városházán. Középen Balaicz Zoltán polgármester, a jobbján Hamar Zoltán, a ZalaZone Járműipari Tesztpálya műszaki igazgatója Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A 2300 fiatal mérnök idén is az andráshidai repülőtéren berendezett táborban kap szállást. A versenyeket a teszt­pályán rendezik, s ez a nagyközönség számára is látványosságot ígér, mert ahogy ez elhangzott, szabadon látogatható a rendezvény, nyitott boxutcák fogadják a közönséget. A programokból kiemelték, hogy szombaton délelőtt tartják a belsőégésű, illetve elektromos motorral hajtott járművek gyorsulási versenyét és a kanyarodási képességüket vetik össze, délután időmérő jellegű versenyt tartanak, és ekkor mérkőznek meg az önvezető autók is. Vasárnap tartják az elektromos és belsőégésű motorral hajtott járművek hosszútávú versenyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában