A régi lakodalmak hangulatát idézte

2019.07.13. 07:00

Elkezdődött a negyedik Göcseji Dombérozó

Elkezdődtek a IV. Göcseji Dombérozó programjai tegnap, Zalaszentgyörgyön, Becsvölgyén, és számos más településen színes rendezvényekkel várták és várják a közönséget.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaszentgyörgyön a régi lagzik hangulatát idézték fel pénteken este. A kultúrházban megrendezték a göcseji lakodalmas műsorát Gyere velünk lesőbe! címmel, utalva rá, hogy anno az esküvőt követő mulatságot sokan az utcáról kísérték figyelemmel. A „lesőket” pedig illett megkínálni, egyebek mellett rétessel.

Így aztán a néptáncegyüttesek műsora után a résztvevők lakodalmas menetben vonultak át a zalaszentgyörgyi tájházhoz, ahol rétest sütöttek és kezdődött a mulatság.

A Zalaszentgyörgyi Néptáncegyüttes zalai lakodalmas táncokat ad elő.Fotó: Pezzetta Umberto

Becsvölgyén a játék jegyében kezdődtek el a negyedik Dombérozó programjai. Népi játszóházba várta az érdeklődőket Pozvai Szilvia és Pozvai Andrea, a vállalkozó kedvűek pedig szabadtéri sakkjátszmát vívhattak a Csuti SK neves sportolóival. Emellett szó esett a göcseji pálinkafőzésről is. A kulturális élményekről pedig koncert, kiállítás gondoskodott.

Elöl Horváth Ádám vakon, a játékosoknak háttal sakkozik, mögötte
Horváth Sándor lép. Hátul jobbra Horváth Tamás Fotó: Pezzetta

A Göcseji Dombérozó ünnepélyes megnyitóját ma 9 órakor tartják Nován a sportpályánál, ahol az aratónapok kézikaszás-versenyét tíz órától rendezik. Ma programok várják az érdeklődőket Kustánszegen, Teskándon, Gombosszegen, Milejszegen és Dobronhegyen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában